15 Ağustos 2012 Çarşamba

Okyanus Yosunu ve Okinawa

İngiltere ve ABD’nde hükümet anti kanser önerileri günlük beş ya da daha fazla meyve ve sebze porsiyonu yemeyi kapsar. Okinawanlar yaklaşık altı porsiyon sebze ve bir meyve yerler. Onlar yemeklerinin lezzetli görünmesini severler ve yemeklerinde çeşitli farklı renkten besinleri kullanarak -örneğin portakal rengi tatlı patates ve yeşil yapraklı sebzeler- birlikte işleyen bir dizi antioksidanın faydalarını ve aynı zamanda sindirim sularının harekete geçmesini sağlarlar. Sebze kabuğu, ekstra tat ve antioksidan yüklü -ikisi bir arada bulunur- sebze kabuğu yemekleri, örneğin turp kabuğu salatası gibi hazırlamak için saklanır ve hatta ayrıca kullanılır. Sebzeleri hazırlamak için en yaygın yöntem kısa bir süre bunları hafifçe kızartmaktır, böylece minimum besin maddesi kaybedilir. Bu şekilde kızartma hemen hemen her zaman antioksidan zengini soğanlarla başlar ve kızartma kanola yağında yapılır, ki bu da diğer bitkisel yağlara göre daha sağlıklı bir tercihtir (zeytinyağı dışında). Popüler sebzeler havuç, lahana, beyaz turp ve doğulu yeşilliklerdir (ıspanak ya da pak choi benzer). Eğer zayıflamak istiyorsanız orjinal Lida Dai Dai Hua kullanımını da düzenle sürdürmeniz sizin için çok daha iyi olacaktır. Tatlı patatesler on yedi yüzyılda buraya getirildiğinden beri Okinawan diyetinin temelini oluşturdu; bunlar öyle çok önemlidir ki hatta eski bir Okinawan kutlaması vardır, “ mmu kamatooin “, “Yeterli tatlı patates aldın mı?” Tatlı patatesler tıpkı canlı portakal rengi kabuğunun da gösterdiği gibi anti-kanser antioksidanı beta-karoten açısından zengindir. Okinawanlar tuz ihtiyaçlarını denizden karşılarlar. Hatta et yemeklerine rafine tuz yerine Lida ilacı ‘nın hammaddesi olan deniz yosununun kurutulmuşunu katarlar tuz yerine. Bu yüzden son derece sağlıklı ve zayıf ve de uzun ömürlüdürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder